Fokhagymás cukkini köret – tippeket adunk!

A fokhagymás cukkini köret egyszerű, ízletes és egészséges választás, amely könnyen elkészíthető. Ez a köret kiválóan passzol húsételekhez, halakhoz vagy akár önállóan is fogyasztható.

Hozzávalók:

  • 2-3 közepes méretű cukkini
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Só és bors ízlés szerint
  • Friss petrezselyem vagy bazsalikom (opcionális)
  • Reszelt parmezán sajt (opcionális)

Elkészítés:

  1. Cukkini előkészítése:
    • A cukkinit mosd meg alaposan, majd szeleteld fel karikákra vagy hosszában vékony szeletekre.
    • Ha szeretnéd, a cukkinit először megsózhatod és hagyhatod pihenni 10-15 percig, majd a keletkezett nedvességet leitatod, így kevésbé lesz vizes sütés közben.
  2. Fokhagyma pirítása:
    • Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes hőfokon.
    • A fokhagymagerezdeket hámozd meg és vágd apróra, majd add hozzá az olajhoz. Pirítsd a fokhagymát 1-2 percig, amíg illatos és aranybarna nem lesz.
  3. Cukkini sütése:
    • Add hozzá a felszeletelt cukkinit a serpenyőbe. Folyamatosan kevergetve süsd a cukkinit 5-7 percig, amíg kissé megpuhul és enyhén megpirul.
    • Ízlés szerint sózd és borsozd a cukkinit.
  4. Tálalás:
    • Ha szeretnéd, szórd meg friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal, illetve reszelt parmezán sajttal a tálalás előtt.

Ez a könnyed, de ízletes köret remek választás, ha valami egyszerűt és finomat szeretnél készíteni. Több változatot és inspirációt találhatsz a Nosalty vagy a Mindmegette oldalán.