Szarvasgomba ár 1kg 2024: Ennyibe kerül ez a kincs a föld mélyéről!

A szarvasgomba, más néven fekete trüffel, a gombák királya. Ez a ritka és ízletes gomba igazi ínyencségnek számít, és ára ennek megfelelően a csillagokba szökhet. De mennyibe kerül pontosan egy kiló szarvasgomba 2024-ben?

A válasz nem egyértelmű, és számos tényezőtől függ, mint például a fajta, a méret, a minőség, a származási hely és a kereslet. Azonban általánosságban elmondható, hogy a szarvasgomba ára 1 kg-onként 200 000 Ft és 1 000 000 Ft között mozog.

A legdrágább szarvasgombák a piemonti fehér trüffelek, amelyek ára akár 3 000 000 Ft-ot is elérhet kilogrammónként. Ezek a gombák Olaszország északi részén nőnek, és rendkívül ritkák és ízletesek. A magyar szarvasgombák, mint a téli szarvasgomba (Tuber brumale) és a nyári szarvasgomba (Tuber aestivum), általában olcsóbbak, ára 200 000 Ft és 500 000 Ft között mozog kilogrammónként.

Szarvasgomba ár 1kg 2024

Hogyan vásároljunk szarvasgombát?

Ha szeretne szarvasgombát vásárolni, fontos, hogy megbízható forrást találjon. Számos online árusító és piacon árulnak szarvasgombát, de nem mindegyik megbízható. Javasoljuk, hogy keressen olyan forrásokat, amelyek hírnévvel rendelkeznek a minőségi szarvasgomba értékesítésében.

A szarvasgomba vásárlásakor fontos figyelni a gomba megjelenésére is. A friss szarvasgombának szilárdnak kell lennie, és kellemes, földes illattal kell rendelkeznie. A ráncos vagy puha szarvasgomba valószínűleg öreg vagy rossz minőségű.

Hogyan tároljuk a szarvasgombát?

A friss szarvasgombát hűtőszekrényben kell tárolni légmentesen záródó dobozban. A szarvasgomba akár egy hétig is eltartható hűtőben. A szarvasgombát le is fagyaszthatja, de ebben az esetben az íze kissé megváltozhat.

Hogyan használjuk a szarvasgombát?

A szarvasgombát számos ételhez hozzáadhatja, hogy egyedülálló ízt és aromát kölcsönözzön neki. A szarvasgombát gyakran használják tésztákhoz, rizottókhoz, húsokhoz és tojásételekhez. A szarvasgombát reszelt formában is használhatja, vagy vékony szeletekre vágva tálalhatja.

A szarvasgomba egy igazi kincs a föld mélyéről. Ha teheti, mindenképpen kóstolja meg ezt a finom és ritka gombát. Csak ne feledje, hogy az ára meglehetősen borsos lehet!