A kelbimbó sokak számára nem a kedvenc zöldség, de a fokhagymás kelbimbó recepttel egy finom és tápláló köretet varázsolhatunk az asztalra percek alatt. Ez a recept nem csak egyszerű, de tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így ideális választás az egészségtudatos étkezők számára.
A fokhagymás kelbimbó előnyei:
- Gyors és egyszerű: A recept elkészítése mindössze 15-20 percet vesz igénybe, így ideális elfoglalt emberek számára.
- Egészséges: A kelbimbó tele van C-vitaminnal, K-vitaminnal, káliummal és rostokkal. A fokhagyma pedig antibakteriális és immunerősítő hatással bír.
- Sokoldalú: A fokhagymás kelbimbó köretként, salátában, vagy akár önmagában is fogyasztható.
- Finom: A fokhagyma és a kelbimbó ízei tökéletesen harmonizálnak, így egy ízletes és élvezetes fogást kapunk.
Hozzávalók:
- 500 g kelbimbó
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- Só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A kelbimbókat mossuk meg és vágjuk félbe.
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat.
- Adjuk hozzá a fokhagymát és pirítsuk üvegesre.
- Tegyük a serpenyőbe a kelbimbókat és pirítsuk 5-7 percig.
- Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Öntsünk alá kevés vizet, fedjük le a serpenyőt és pároljuk 10-15 percig, amíg a kelbimbó megpuhul.
- Tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemmel.
Tippek:
- A fokhagymás kelbimbó ízét tovább fokozhatjuk, ha a párolás során hozzáadunk egy kevés citromlevet, mézet, vagy chiliszószt.
- A kelbimbó helyett használhatunk brokkolit, karfiolt, vagy más zöldséget is.
- A fokhagymás kelbimbó tökéletesen illik húsokhoz, halakhoz, vagy vegetáriánus ételekhez is.