A csirkemell az egyik legkedveltebb alapanyag, ha diétás vagy egészséges ételekről van szó. Ha unod már a hagyományos elkészítési módokat, próbáld ki ezeket az isteni sütőben sülteket! Egyszerűek, ízletesek és nem utolsósorban egészségesek is.
Íme 5 tipp, hogy a csirkemell mindig szaftos és ínycsiklandó legyen a sütőben!
1. Fólia alatt sütve
Ahhoz, hogy a csirkemell szaftos maradjon, süsd fólia alatt az első 20-25 percben. A fólia segít bent tartani a nedvességet, így a hús nem szárad ki.
2. Joghurtos pácban
Próbáld meg joghurtos pácban pihentetni a csirkemellet sütés előtt! A joghurt savassága nemcsak puhítja, de extra ízt is ad a húsnak. Adj hozzá fokhagymát, citromot és kedvenc fűszereidet, majd hagyd állni legalább egy órát.
3. Zöldségágyon sütve
Helyezd a csirkemellet egy zöldségágyra (pl. sárgarépa, hagyma, cukkini), így a sütés során a zöldségek nedvességet és ízt adnak a húsnak, ráadásul egyben megvan a köret is!
4. Olívaolajjal és fűszerekkel
Mielőtt a csirkemellet a sütőbe teszed, kend be egy kevés olívaolajjal, majd szórd meg fűszerekkel, mint a rozmaring, oregánó vagy paprika. Az olaj segít megőrizni a nedvességet és egy finom, ropogós kérget képez a hús felületén.
5. Alacsony hőfokon hosszabb ideig
Ha igazán szaftos csirkemellet szeretnél, süsd alacsonyabb hőmérsékleten (kb. 160-170°C) hosszabb ideig. Így a hús nem szárad ki, és belül omlós marad. Az utolsó pár percben pedig emelheted a hőfokot, hogy a teteje ropogós legyen.
Ezekkel a tippekkel a sütőben sült csirkemell mindig ízletes és omlós lesz! Próbáld ki valamelyiket legközelebb, és élvezd a tökéletesen elkészített ételt!