A leggyorsabb egészséges torta cukor és liszt nélkül

Hozzávalók:

  • 100 g zabpehely (kis szemű)
  • 100 g darált dió
  • 100 g minőségi méz
  • 200 g kókuszreszelék
  • 200 g olvasztott vaj
  • 3 db banán (pépesített)
  • 2 db tojás

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
  2. Egy tálban keverd össze a zabpelyhet, a darált diót, a mézet, a kókuszreszeléket és az olvasztott vajat.
  3. Egy másik tálban pépesítsd össze a banánt, majd add hozzá a tojásokat és keverd össze.
  4. A nedves hozzávalókat öntsd a szárazakhoz, és alaposan keverd össze.
  5. Simítsd a masszát egy tortaformába, amit sütőpapírral béleltél ki.
  6. Süsd a tortát 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.

Tippek:

  • A torta tetejét díszítheted friss gyümölccsel, dióval, vagy akár egy kis olvasztott csokoládéval is.
  • Ha nem szereted a banánt, helyettesítheted más édes gyümölccsel, például almával, körtével, vagy szilvával.
  • A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot, juharszirupot, vagy eritritolt.
  • A dió helyett bármilyen más diófélét is használhatsz, például mandulát, mogyorót, vagy kesudiót.

Ez a torta nem csak finom és egészséges, de gluténmentes is, így a lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják.