Hozzávalók:
- 100 g zabpehely (kis szemű)
- 100 g darált dió
- 100 g minőségi méz
- 200 g kókuszreszelék
- 200 g olvasztott vaj
- 3 db banán (pépesített)
- 2 db tojás
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
- Egy tálban keverd össze a zabpelyhet, a darált diót, a mézet, a kókuszreszeléket és az olvasztott vajat.
- Egy másik tálban pépesítsd össze a banánt, majd add hozzá a tojásokat és keverd össze.
- A nedves hozzávalókat öntsd a szárazakhoz, és alaposan keverd össze.
- Simítsd a masszát egy tortaformába, amit sütőpapírral béleltél ki.
- Süsd a tortát 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Tippek:
- A torta tetejét díszítheted friss gyümölccsel, dióval, vagy akár egy kis olvasztott csokoládéval is.
- Ha nem szereted a banánt, helyettesítheted más édes gyümölccsel, például almával, körtével, vagy szilvával.
- A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot, juharszirupot, vagy eritritolt.
- A dió helyett bármilyen más diófélét is használhatsz, például mandulát, mogyorót, vagy kesudiót.
Ez a torta nem csak finom és egészséges, de gluténmentes is, így a lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják.