5 ellenállhatatlan borsókrémleves recept, amit ki kell próbálnod
1. Klasszikus borsókrémleves tejszínnel
Hozzávalók:
- 500 g zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 ml zöldségleves alaplé
- 200 ml tejszín
- 2 evőkanál vaj
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
- Hozzáadjuk a borsót, majd felöntjük az alaplével.
- Puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
- Hozzákeverjük a tejszínt, fűszerezzük, és forrón tálaljuk.
2. Mentás borsókrémleves
Hozzávalók:
- 400 g zöldborsó
- 1 közepes burgonya
- 1 fej hagyma
- 600 ml alaplé
- 1 marék friss menta
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
- A hagymát és a kockára vágott burgonyát megpároljuk.
- Hozzáadjuk a borsót, majd az alaplevet, és puhára főzzük.
- Mentalevelekkel együtt pürésítjük, tejföllel krémesítjük.
3. Vegán borsókrémleves kókusztejjel
Hozzávalók:
- 450 g zöldborsó
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 ml kókusztej
- 500 ml zöldségleves alaplé
- Só, bors, kurkuma ízlés szerint
Elkészítés:
- Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olívaolajon megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a borsót és a kurkumát, majd felöntjük alaplével és kókusztejjel.
- Pürésítjük, és tálaláskor pirított magokkal díszítjük.
4. Sajtkrémes borsóleves
Hozzávalók:
- 500 g borsó
- 1 közepes krumpli
- 1 hagyma
- 500 ml alaplé
- 100 g krémsajt
- Só, bors
Elkészítés:
- A hagymát és a krumplit megfőzzük az alaplében.
- Hozzáadjuk a borsót, és együtt puhára főzzük.
- Pürésítés után hozzákeverjük a krémsajtot, és ízesítjük.
5. Fűszeres borsókrémleves curryporral
Hozzávalók:
- 400 g zöldborsó
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 ml alaplé
- 200 ml kókusztej
- 1 teáskanál currypor
- Friss koriander a tálaláshoz
Elkészítés:
- A hagymát, fokhagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a curryt.
- Felöntjük alaplével és kókusztejjel, hozzáadjuk a borsót.
- Pürésítjük, és korianderrel tálaljuk.
Ezekkel a receptekkel a borsókrémleves mindig ínycsiklandó és változatos lehet! 😊