Fokhagymás-sajtos cukkini sütőben: a legjobb ropogós köret receptje!

A fokhagymás-sajtos cukkini nemcsak egészséges, hanem elképesztően finom is. Ezt az egyszerűen elkészíthető ételt imádni fogja a család minden tagja! Ropogósra sütve tökéletes köret vagy akár önálló fogás.

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 100 g reszelt sajt (pl. parmezán vagy cheddar)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál szárított oregano (vagy bazsalikom)
  • Zsemlemorzsa (opcionális, ha ropogósabbra szeretnéd)

Elkészítés:

  1. Előkészítés: Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
  2. Cukkini felszeletelése: Vágd a cukkinit karikákra vagy hosszanti csíkokra.
  3. Fűszerezés: Egy tálban keverd össze az olívaolajat, az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, sót, borsot és oreganót. Forgasd bele a cukkinit, hogy mindenhol érje a fűszeres keverék.
  4. Sajtozás: Helyezd a cukkinit a tepsire, szórd meg a reszelt sajttal (és zsemlemorzsával, ha ropogósra vágysz).
  5. Sütés: Süsd 15-20 percig, amíg a sajt aranybarnára nem pirul, és a cukkini enyhén ropogós nem lesz.

Tálalás:

Forrón tálald friss salátával, joghurtos mártogatóssal vagy akár magában egy könnyű vacsoraként.

Tipp: Variáld a fűszerezést ízlés szerint – próbáld ki chilipehellyel, petrezselyemmel vagy citromhéjjal is! 🌿

Próbáld ki ma este, és élvezd az ízorgiát!