Egészséges palacsinta, bűntudat nélkül: Szóda helyett egészséges alapanyagok!

Unod már a hagyományos, cukros és zsíros palacsintákat? Készítsd el kedvenc reggelidet egészségesebben! Megosztunk veled egy olyan palacsinta receptet, amelyben nincs helye a finomított cukornak és a szódának. Teljes kiőrlésű liszttel és természetes édesítővel készül, hogy még jobban élvezhesd.

Miért egészségesebb ez a recept?

  • Teljes kiőrlésű liszt: Több rostot és értékes tápanyagot tartalmaz, mint a fehér liszt.
  • Természetes édesítők: A finomított cukor helyett használhatsz mézet, eritritet vagy steviát.
  • Kevés hozzáadott cukor: Így a palacsinta alacsonyabb glikémiás indexű, és lassabban emeli meg a vércukorszintet.
  • Kevés zsiradék: Az olaj helyett használhatsz kókuszolajat vagy sütőspray-t.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 250 g teljes kiőrlésű liszt
  • 3 tojás
  • 5 dl növényi tej (mandulatej, zabtej, rizstej)
  • 2-3 evőkanál méz vagy más természetes édesítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Keverd össze a száraz hozzávalókat: Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.
  2. Add hozzá a nedves hozzávalókat: Keverd hozzá a tojásokat, a tejet és az édesítőt. Alaposan keverd össze, amíg csomómentes nem lesz a tészta.
  3. Pihentetés: Hagyd a tésztát állni 15-20 percig.
  4. Sütés: Melegítsd fel egy serpenyőt közepes lángon. Kenj meg egy kevés kókuszolajjal, majd önts bele egy merőkanálnyi tésztát. Süsd mindkét oldalát aranybarnára.

Töltelékek:

  • Gyümölcsök: Eper, banán, áfonya, málna, vagy bármilyen kedvenc gyümölcsöd.
  • Diófélék: Mandula, dió, mogyoró.
  • Magvak: Tökmag, chia mag, lenmag.
  • Túró: Friss vagy ízesített túró.
  • Növényi joghurt: Kókuszjoghurt, görög joghurt.

Tippek:

  • A tésztát dúsíthatod turmixolt banánnal, sütőtökkel vagy más zöldséggel.
  • Készíthetsz sós változatot is: adj hozzá fűszereket, sajtot, zöldségeket.
  • A palacsintát tálalhatod friss gyümölcsökkel, diófélékkel, vagy mézzel.

Egyél egészségesen és élvezd a reggelit!