5 ínycsiklandó kelbimbó recept, amit ki kell próbálnod

A kelbimbó nemcsak egészséges, de sokoldalúan elkészíthető alapanyag is. Ha eddig nem volt a kedvenceid között, ezek a receptek garantáltan meghozzák a kedved hozzá!

1. Mézes-mustáros sült kelbimbó

A kelbimbókat felezd el, és keverd össze 2 evőkanál mézzel, 1 evőkanál mustárral, sóval és borssal. Sütőpapírral bélelt tepsiben süsd őket 200 °C-on kb. 25 percig, amíg karamellizálódnak. Köretként vagy önállóan is mennyei!

2. Tejszínes-sajtos rakott kelbimbó

Főzd meg a kelbimbókat enyhén sós vízben. Rétegezd őket tűzálló tálba reszelt sajttal, majd önts rájuk egy tejszínes-tojásos keveréket (2 dl tejszín, 1 tojás, só, bors). Süsd 180 °C-on 20-25 percig. Krémes és laktató!

3. Pirított kelbimbó baconkockákkal

Serpenyőben piríts ropogósra néhány szelet felkockázott bacont. Add hozzá a félbevágott kelbimbókat, és pirítsd tovább, amíg aranybarna nem lesz. Gyors, ízletes fogás, amely garantáltan sikert arat.

4. Kelbimbókrémleves

Párolj meg egy fej felaprított hagymát kevés vajon, majd add hozzá a kelbimbót és egy krumplit kockákra vágva. Öntsd fel alaplével, és főzd puhára. Botmixerrel pürésítsd, majd keverj bele egy kevés tejszínt. Tálaláskor szórd meg pirított magvakkal vagy sajtos krutonnal.

5. Kelbimbós tészta fokhagymás vajjal

Főzd meg kedvenc tésztádat. Közben serpenyőben olvassz meg egy kevés vajat, adj hozzá apróra vágott fokhagymát és félbevágott kelbimbót. Pirítsd meg, majd forgasd össze a tésztával. Szórd meg parmezán sajttal, és már kész is!

Próbáld ki ezeket a recepteket, és fedezd fel, mennyire változatosan elkészíthető ez az aprócska zöldség! 🥦