A fokhagymás-sajtos cukkini nemcsak egészséges, hanem elképesztően finom is. Ezt az egyszerűen elkészíthető ételt imádni fogja a család minden tagja! Ropogósra sütve tökéletes köret vagy akár önálló fogás.
Hozzávalók:
- 2 közepes cukkini
- 3 gerezd fokhagyma
- 100 g reszelt sajt (pl. parmezán vagy cheddar)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál szárított oregano (vagy bazsalikom)
- Zsemlemorzsa (opcionális, ha ropogósabbra szeretnéd)
Elkészítés:
- Előkészítés: Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
- Cukkini felszeletelése: Vágd a cukkinit karikákra vagy hosszanti csíkokra.
- Fűszerezés: Egy tálban keverd össze az olívaolajat, az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, sót, borsot és oreganót. Forgasd bele a cukkinit, hogy mindenhol érje a fűszeres keverék.
- Sajtozás: Helyezd a cukkinit a tepsire, szórd meg a reszelt sajttal (és zsemlemorzsával, ha ropogósra vágysz).
- Sütés: Süsd 15-20 percig, amíg a sajt aranybarnára nem pirul, és a cukkini enyhén ropogós nem lesz.
Tálalás:
Forrón tálald friss salátával, joghurtos mártogatóssal vagy akár magában egy könnyű vacsoraként.
Tipp: Variáld a fűszerezést ízlés szerint – próbáld ki chilipehellyel, petrezselyemmel vagy citromhéjjal is! 🌿
Próbáld ki ma este, és élvezd az ízorgiát!