A meggyleves fagyasztott meggyből igazi nyári klasszikus, és egyre többen keresik, hogyan lehet gyorsan, egyszerűen, egész évben elkészíteni. A Google Trends adatai szerint is ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés a fagyasztott meggyes meggyleves iránt – nem véletlenül: egészséges, zamatos, hűsítő, és a tartósított meggy tökéletes alternatíva, ha a friss már nem elérhető.
Mik az általános tapasztalatok a fagyasztott meggyes meggylevessel?
-
Gyors, egyszerű: a fagyasztott meggy gyorsan kienged, levét intenzíven átadja a levesnek.
-
Íze szinte felér a frisshez: a fagyasztás megőrzi a meggy zamatos, savanykás karakterét.
-
Egész évben elérhető, nem kell frissen szedett gyümölcsre várni.
-
Családbarát: gyerekek is szívesen eszik, akár natúr, akár vaníliásan készítve.
-
Ár-érték arányban kedvező: a fagyasztott gyümölcs szezonon kívül is elérhető, nem drágább, mint a konzerv.
Konyhai tippek a tökéletes meggyleveshez fagyasztott meggyből
-
Olvasztás: Nem kell teljesen kiolvasztani, elég gyorsan átöblíteni, majd a forró levesalapba tenni.
-
Ízesítés: Citromhéj, vaníliás cukor, fahéj, szegfűszeg dobja fel igazán a meggylevest.
-
Sűrítés: Egy kevés tejföl vagy tejszín, pici tápióka vagy étkezési keményítővel krémesebbé tehető.
-
Cukor, méz: Fagyasztottból főzve általában valamivel több édesítés kell, mert egy picit savanykásabb lesz, mint frissből.
-
Tálalás: Hidegen a legfinomabb; ha van rá idő, főzés után mindenképp hűtsd vissza!
Átlagemberek véleményei, tapasztalatai
-
Sokan kifejezetten előnyben részesítik a fagyasztott meggyet, mert „mindig egyformán jó minőségű, nem lisztes, nem zöld”.
-
Egyesek szerint az „ízes, frissességet megidéző” meggyleves tökéletes vasárnapi családi ebédhez és nyári hűsítéshez.
-
Többen javasolják, hogy „minél több fűszerrel, krémesítve, tejszínnel lesz igazán különleges”.
Egészséges és pénztárcabarát választás
A meggy kalóriatartalma alacsony, vitamin- és antioxidáns-tartalma magas, ezért a meggyleves fagyasztott verzióban is egészséges édesség vagy első fogás – elérhető és kímélő az ár is.